Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» του ΟΑΕΠ

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» του ΟΑΕΠ – Ένεση ρευστότητας στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), σε συνεργασία με ελληνικά Τραπεζικά Ιδρύματα που έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις-πλαίσιο, ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, την υλοποίηση του προγράμματος «Εξωστρέφεια –ΟΑΕΠ».

Με το πρόγραμμα  αυτό, προσφέρεται μία τονωτική ένεση ζεστού χρήματος στην πραγματική οικονομία, ουσιαστική στήριξη στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, και παράλληλα ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Tο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ» εξασφαλίζει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μέχρι του ποσού των € 200.000 και για διάστημα έως 4 μηνών, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις Τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά μόνο η ασφάλιση τους στον ΟΑΕΠ.

Οι εξαγωγείς  μπορούν, από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, να υποβάλουν την αίτηση τους στον ΟΑΕΠ προκειμένου να ενταχθούν στο  Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-ΟΑΕΠ» και  να ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους. Κατόπιν, με τα ασφαλισμένα τιμολόγια των εξαγωγών τους, μπορούν να απευθύνονται στις συμβεβλημένες Τράπεζες ώστε να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων, έως € 200.000, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Για κάθε πληροφορία ή περαιτέρω διευκρίνιση επικοινωνήστε με τα στελέχη της HPC τα οποία διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην οργάνωση και υποστήριξη εξαγωγικών επιχειρήσεων.

NEWSLETTER

Γραφτείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για χρήσιμες επιχειρηματικές συμβουλές