Επενδυτικός Νόμος 3908/11 – Νέα Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής 31 Δεκεμβρίου 2012

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων έως την 31/12/2012. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να καταθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, στους κλάδους Τουρισμού, Μεταποίησης, Α.Π.Ε., Logistics κ.α. με προϋπολογισμό επένδυσης άνω των 200.000€ και να με ποσοστά ενίσχυσης που φτάνουν το 55%.

Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές, σύμφωνα και με τα δεδομένα που προέκυψαν από τις πρόσφατες τροποποιήσεις – βελτιώσεις του Επενδυτικού Νόμου, μπορούν να υποβάλουν το επενδυτικό τους σχέδιο με:

  • Μη υποχρέωση προσκόμισης ειδικών δικαιολογητικών και αδειοδοτήσεων, όπως εγκεκριμένα σχέδια ΕΟΤ, Άδειες Εγκατάστασης, Έγκρίσεις Περιβαλλοντικών ¨Ορων κλπ
  • Αναστολή της απαίτησης για προσκόμιση έγκρισης δανείου από Τράπεζα κατα την υποβολή της αίτησης.
  • Αύξηση στο 60% του ποσοστού των ενισχυόμενων δαπανών σε κτιριακές υποδομές, βοηθητικές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου (έναντι του 40% που ίσχυε). Ειδικά για τις νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις το ποσοστό θα ανέρχεται στο 70%.
  • Δυνατότητα τροποποιήσεων του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, σε ποσοστό έως 10% του συνολικού προϋπολογισμού, χωρίς πρότερη έγκριση του ΥΠΑΑΝ.
  • Θέσπιση αποκλειστικών προθεσμιών για τις διαδικασιές αξιολόγησης του Υπουργείου.
  • Αύξηση στο όριο σώρευσης ενισχύσεων από 15 εκατ. € σε 20 εκατ. € στην 4-ετία για συνδεδεμενες επιχειρήσεις με επενδυτικά σχέδια στην ίδια περιφέρεια.

Επισημαίνεται επίσης ότι, στις 3 Οκτωβρίου 2012, κατατέθηκε στη βουλή Σχέδιο Νόμου το οποίο περιλαμβάνει αναθεώρηση του Επενδυτικού Νόμου 3908/11, στο οποίο μεταξύ άλλων παρέχεται η δυνατότητα επιλογής από τον επενδυτή χρήσης επιδότησης ή φοροαπαλλαγών.

Η HPC είναι έτοιμη να αναλάβει την πλήρη ενημέρωση και καθοδήγησή σας στα κριτήρια του Επενδυτικού Νόμου ώστε να επιτευχθεί η σωστή και έγκαιρη υποβολή της επενδυτικής σας πρότασης. Για κάθε πληροφορία ή περαιτέρω διευκρίνιση επικοινωνήστε με τα στελέχη μας τα οποία διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην υποβολή και διαχείριση επενδυτικών σχεδίων χρηματοδοτούμενων τόσο από εθνικά όσο και από κοινοτικά κονδύλια.

NEWSLETTER

Γραφτείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για χρήσιμες επιχειρηματικές συμβουλές